Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Večsektorsko sodelovanje: primer LAS Goričko 2020

Kako poteka čezsektorsko sodelovanje na področju strateškega načrtovanja lokalnega razvoja, upravljanja LAS  ter izvajanja projektov?  Kako se Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost realizira v praksi?

Kako poteka tripartitno partnerstvo v lokalnih akcijskih skupinah? Zakaj naj občine vključujejo nevladne organizacije v skupne projekte in kaj lahko nevladne organizacije ponudijo občinam? In na koncu kako bo potekala priprava strategije lokalnega razvoja za novo finančno obdobje in zakaj je pomembno, da so vključeni vsi sektorji?

Vse to nam je na regijski konferenci predstavil Jasmin Kukec, direktor Bistre hiša Martjanci, ki je tudi vodilni partner LAS Goričko. Jasmin je že več kot desetletje tesno vpet v delovanje različnih lokalnih akcijskih skupin in je že v obdobju 2007-2013 sodeloval pri pripravi strategije lokalnega razvoja. Tesno sodeluje tako z občinami kot ekonomskim in nevladnim sektorjem pri snovanju lokalnih strategij kakor tudi pri povezovanju vseh sektorjev z namenom učinkovitejšega lokalnega razvoja Goričkega.