Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Kdo naj odloča o razvoju, rabi in upravljanju prostora v lokalnih skupnostih?

Kdo naj odloča o razvoju, rabi in upravljanju prostora v lokalnih skupnostih? So to res zgolj župani in drugi nosilci politične moči? Ali je vendarle tudi na tem področju mogoče sodelovati?

 Kako lahko javnost in strokovnjaki sodelujejo npr. pri urejanju prometa v lokalnih skupnostih? Kako izvajati oživljanje mestnih in vaških jeder skupaj s prebivalci? Kako odprti javni prostor za skupnosti?

Marko Peterlin nam je na regijski konferenci predstavil načela ter prakse sodelovanja javnosti pri urejanju prostora in preobrazbi prometa.

Marko Peterlin je arhitekt in urbanist, soustanovitelj in direktor IPoP – Inštituta za politike prostora, ki podpira skupnosti pri trajnostnem urejanju prostora. Je tudi koordinator Mrežo za prostor, ki združuje nevladne organizacije na področju urejanja prostora. Piše za različne časopise in bloge, predava in vodi razprave na konferencah, seminarjih in delavnicah. Danes se nam žal ni mogel pridružiti v živo, tako da mu mahamo iz Prekmurja v Ljubljano in hkrati držimo pesti da se slišimo.