Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Želite postati UNICEF-ova Varna točka v Murski Soboti?

Mestna občina Murska Sobota skupaj z Unicefom in Lokalno razvojno fundacijo za Pomurje, ki v regiji deluje kot regijsko stičišče nevladnih organizacij Pomurja, širi lokalno mrežo Unicefovih varnih točk v Mestni občini Murska Sobota.

Nekaj teh točk sicer v Mestni občini Murska Sobota že deluje (Hofer in Lidl trgovine, Policijska uprava, Zavod korak naprej), vendar bi želeli to mrežo razširiti in k sodelovanju povabiti še druge organizacije.

Kaj so UNICEF-ove Varne točke?

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja in so seznanjeni, kako pomagati otrokom v stiski. Otroci posamezne varne točke prepoznajo po posebni nalepki, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu v Varno točko.

Bi postali UNICEF-ova Varna točka?

Pogoj je, da imate javno dostopen, varen in prijeten prostor, kamor se lahko otroci in mladi zatečejo, ter da se vaši sodelavci strinjajo, da bodo prostovoljno sodelovali.

Uvodno usposabljanje

Zaželjeno je, da se novo pridružene Varne točke udeležite uvodnega usposabljanja, ki bo potekalo v Martjancih, 22. januarja ob 11. uri na sedežu Lokalne razvojne fundacije za Pomurje.

Če ste zainteresirani za sodelovanje, izpolnite obrazec na tej povezavi.

Za več informacij se obrnite na lokalnega koordinatorja:
LRF za Pomurje / Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja
Martjanci 36, 9221 Martjanci, Slovenija
www.lrf-pomurje.si
Matejka Horvat
+386 2 538 13 54
+386 51 368 750

Veselimo se skupnega sodelovanja!

dopis-unicef