Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Želite biti del Regionalnega razvojnega programa Pomurja?

Temeljni strateški in programski dokument, ki opredeljuje glavne smernice in prednostne naloge razvoja regije, je regionalni razvojni program. V njegovo načrtovanje mora biti vključen širok spekter regijskih deležnikov, od regijskih teles in najpomembnejših regijskih ustanov do civilne družbe, strokovne javnosti in zainteresiranih posameznikov – vse z namenom doseganja širšega družbenega dogovora o smeri nadaljnjega razvoja regije.

Priprava Regionalnega razvojnega programa 2021–2027 se je začela z izvedbo Regijske razvojne konference 5. oktobra 2018 na Gradu na Goričkem ter nadaljevala s premišljevalnicami, delovnimi sestanki in srečanji z regijskimi deležniki, strokovnjaki in ostalimi zainteresiranimi v skupnem oblikovanju strategije razvoja regije v prihodnje. Regijska razvojna mreža, ki pripravlja dokument, zaključuje strateški del Regionalnega programa, končni dokument s programskim (izvedbenim) delom pa bo pripravljen do maja 2021.

Ker je strateški del pomemben temelj za nadaljnje programiranje, je ključno, da nevladne organizacije aktivno sodelujemo pri pripravi strateških smernic. Zato vas Regionalno stičišče NVO Pomurja vabi, da osnutek strateškega dela temeljito pregledate skozi oči vaše organizacije in področja, s katerim se ukvarjate in ga povežete s širšo sliko prihodnosti Pomurja.

Naprošamo vas, da ob pregledu osnutka razmislite o tem:

  • ali dokument nagovarja izzive področja, na katerem delujete,
  • ali ponuja oz. zajema rešitve v prihodnjih letih,
  • kako lahko vaša NVO pripomore k reševanju problematike v okolju?

Regionalno stičišče NVO Pomurja bo v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pripravilo dopolnitev k strateškemu delu, zato vas vabimo, da sodelujete in se aktivno vključite, v kolikor tega niste naredili že na kateri izmed organiziranih dogodkov.

Sodelujete lahko na dva načina:

  • Vaše predloge in komentarje lahko zapišete direktno v dokument (bodisi kot opombe, ali samo označite besedilo, ki ste ga zapisali) in ga posredujete tukaj. Želimo si konstruktivnih komentarjev oz. utemeljenih predlogov za dopolnitev dokumenta.
  • s sodelovanjem preko individualnega pogovora (skype sestanek) – za termin nas pokličite na 051 368 750 ali nam pišite na matejka@lrf-pomurje.si

Predlog dopolnitev bomo pripravili in posredovali Razvojnemu centru Murska Sobota do 10. aprila 2020.

Osnutek_strateški del_RRP_Pomurje