Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Za(čutimo) dobro – dan za spremembe

15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro.

Letos se bodo v okviru 14. Dneva za spremembe po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale in širile sporočilo Za(čutimo) dobro.

Poglejte okoli sebe in takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala.

Povežite se z drugimi organizacijami in šolami, sodelujte s podjetji, občinami in posamezniki v vašem kraju ter skupaj zasnujte konkretno akcijo, ki bo ustvarjala dobro v vaši skupnosti.

VSE DO SEDAJ PRIJAVLJENE AKCIJE NAJDETE TUKAJhttps://www.filantropija.org/danzaspremembe/

Se še niste prijavili? Pridružite se!

Prvi korak pri organizaciji Dneva za spremembe 2023 je, da ugotovite, kje vaša skupnost potrebuje spremembo na bolje. Razmislite, kako lahko spodbudite dejanja, ki bodo prispevala h gradnji boljše skupnosti, vzpostavljanju dobrega počutja in delovanju za širše dobro.

Aktivirate se lahko na različnih ravneh:

  • izvedete prostovoljsko akcijo znotraj vaše organizacije,
  • sodelujete v prostovoljski akciji v kraju, ki jo koordinira druga organizacija,
  • postanete nosilci oziroma koordinatorji prostovoljske akcije v svoji soseski.

Da boste akcije lažje načrtovali, so na Slovenski filantropiji pripravili priročnike za izvedbo akcij:

Pri odločitvi, kakšno akcijo želite izvesti, imate proste roke, saj so potrebe od kraja do kraja različne. Prav vi ste namreč tisti, ki najbolje poznate razmere in težave v vaši okolici in vi veste, kaj vaš kraj najbolj potrebuje.

Ko boste akcijo zasnovali, jo prijavite preko spletnega obrazca. Rok za prijavo akcij je letos 31. marec 2023. 

V primeru vprašanj pišite na danzaspremembe@filantropija.org ali pokličite na 051 775 237.