Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Začenja se 4. poletna dobrodelna akcija #podarizvezek 2020

Večina družin uživa na morju ali v novem bazenu na dvorišču, hodi na skupne izlete, otroci obiskujejo jezikovne tabore, plavalne tečaje, planinarijo … Nekateri so samo doma. Morda komaj čakajo na šolo in na svoje prijatelje. Kako dolgo jih že niso videli? Kako dolgo jih še ne bodo? Morda vsi nimajo niti telefonov, da bi lahko bili s kom v stiku. Za (pre)mnoge je bil čas epidemije, velika preizkušnja. Za tiste najbolj ranljive in najbolj šibke še posebej velika.

Z namenom, da bi tem družinam olajšali vstop v novo šolsko leto, bo tudi letos potekala sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija #podarizvezek, ki se začenja danes. V preteklih letih so organizatorji akcije zbrali šolske potrebščine za več kot 500 otrok iz Pomurja.

Letos akcijo podprli tudi pomurski študentski klubi

Skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src je Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že četrto leto zapored prevzela koordinacijo in komunikacijo dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek. Letos se akciji pridružujejo tudi Klub prekmurskih študentov, Klub študentov Lendava, KLINKA –  študentski klub iz Gornje Radgone in Prleški študentski klub, ki bodo pomagali pri zbiranju potrebščin, spodbujali mlade k dobrodelnosti in preko svojih družbenoomrežnih strani promovirali akcijo, s čimer bodo poskušali doseči in vključiti čim več oseb.

Organizatorji vabijo k sodelovanju na različne načine

Tudi letos lahko najdete zbirne točke po celem Pomurju, saj je vzpostavljenih 17 zbirnih točk, kjer lahko oddate šolske potrebščine. Zbira se pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezki, mape, peresnice, kalkulatorji, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copati idr. Koordinator sprejema tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe. Seznam zbirnih točk lahko preverite tukaj.

Družinam lahko pomagate tudi finančno

Tiste, ki jim nakup in dostava do zbirnih točk predstavlja odvečno skrb, lahko donirajo tudi finančna sredstva, ki jih zbira Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ul. 15, 9000 Murska Sobota, TRR pri NLB: SI56 0201 5025 4139 042, sklic: 99, namen: podari zvezek. Zbrani znesek znesek bo namenjen nakupu šolskih potrebščin.

Prednost finančnih donacij je v tem, da organizator lahko nakupi točno določene šolske potrebščine, posebej tiste, ki se jih v fizični obliki zbere manj (npr. šestila, kalkulatorje, peresnice, šolske torbe ipd.).

Pošljite dobrodelni SMS

Prav tako so možne donacije s ključno besedo PODARIZVEZEK na 1919 (donirate 1 eur).

Organizatorji akcije vabijo tako posameznike kot organizacije da pomagajo pri akciji na različne načine. Poleg nakupa šolskih potrebščin in sms donacij lahko pomagate tako, da tudi sami organizirate zbirno akcijo šolskih potrebščin (npr. v okviru podjetja, društva, dogodka itd.) Tak način sodelovanja je v preteklih letih izbralo kar nekaj podjetij, kot so Abanka, Vzajemna, Očesna klinika UKC Ljubljana, Pomgrad idr. Veseli bodo tudi podpore pri promociji in delitvi informacij na družabnih omrežjih.

Akcija poteka od 20. julija do 20. avgusta 2020. Vse aktualne informacije o akciji so objavljene na FB strani in FB dogodku.