Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Vabilo na konferenco: Perspektive vsebinskih mrež

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vljudno vabi na nacionalno konferenco Perspektive vsebinskih mrež, ki bo 22. maja 2019 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. 

Vsebinske mreže nevladnih organizacij so ključne za trajnostni razvoj sektorja in izboljševanje pogojev dela znotraj nevladnega sektorja. Na konferenci bo predstavljeno kako se vsebinske mreže umeščajo v nevladni sektor, kaj od njih pričakujejo in dobivajo posamezne nevladne organizacije, kaj področna ministrstva ter nenazadnje kako posamezne vsebinske mreže vidijo svoj položaj po uveljavitvi Zakona o nevladnih organizacijah.

Letno srečanje Konzorcija vsebinskih mrež NVO se bo začelo s primeri dobrih praks. Predstavile se bodo štiri nevladne organizacije iz različnih področij, ki bodo opisale svojo izkušnjo z vsebinskimi mrežami in na kak način so jim slednje koristile. Na predstavitvah vsebinskih mrež iz perspektive posameznih NVO bodo nastopili Špela Berlot, Cipra, društvo za varstvo Alp (trajnostni razvoj / Plan B za Slovenijo), Anu Kahuna, Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost (prostovoljstvo / Slovenska mreža prostovoljskih organizacij), Aljoša Petek, Zelena svetovalnica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij – PIC (prostor / Mreža za prostor) in Nevenka Koprivšek, Zavod Bunker (kultura / Asociacija).

Nadaljevalo se bo z okroglo mizo, kjer se bo tudi v dialogu s publiko predstavilo pričakovanja vseh deležnikov, torej tako NVO kot ministrstev in naposled tudi samih vsebinskih mrež. Kaj so vsebinske mreže nevladnih organizacij, kaj se od njih pričakuje in zakaj jih NVO potrebujejo ter na kak način so podprte oziroma kaj podpora oziroma nepodpora pomeni za posamezno področje bodo na omizju predstavili Mihaela Lovše (Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo), Albin Keuc, (SLOGA – Platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč), Marko Peterlin (Mreža za prostor, Inštitut za politike prostora IPOP), Inga Remeta(Društvo Asociacija), Simon Delakorda (Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo) in državna sekretarka Mojca Ramšak Pešec (Ministrstvo za javno upravo RS). Moderiral bo Tadej Meserko.

Letno srečanje Konzorcija vsebinskih mrež NVO se bo zaključilo z delavnico, v okviru katere se bo po področjih in v dialogu z vsemi deležniki skušalo oblikovati, kakšni naj bi bili javni razpisi za vsebinske mreže po posameznih področjih. Kaj so osrednje in najpomembnejše funkcije vsebinskih mrež, ki naj bodo podprte po posameznih področjih, in kaj drug od drugih pričakujejo same vsebinske mreže ter posamezna ministrstva? Cilj tokratnega srečanja je torej temeljito pregledati podporo, ki jo NVO potrebujejo v obliki vsebinskih mrež, in premisliti tudi zakonska določila ZNOrg, ki povečini še niso zaživela v realnosti.

PRIJAVE: 

Rok za prijave je petek 17. maj 2019. Prijave sprejemajo na elektronski poštni naslov info@asociacija.si (Zadeva: »Prijava na letno srečanje konzorcija vsebinskih mrež«; Vsebina: ime, priimek in organizacija, kjer delujete).