Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Vabilo na delavnice v okviru projekta ZaVse / 4ALL

Vljudno vabljeni, da se udeležite delavnic, ki jih v okviru projekta ZaVse / 4ALL pripravlja Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije invalidov (ZIZRS):

  • 8. oktober 2019 ob 10. uri: Dvorana Centra Sonček (pritličje), Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana
  • 9. oktober 2019 ob 10. uri: Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica, sejna soba, Rudarska 6a, Velenje
  • 11. oktober 2019 ob 10. uri: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje
  • 14. oktober 2019 ob 10. uri: Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici, Gregorčičeva 19, Nova Gorica
  • 15. oktober 2019 ob 10. uri: Pokrajinska in študijska knjižnica, Zvezna ulica 10, Murska Sobota

Na delavnici boste spoznali kako invalidi doživljajo svet, kako ga spoznavajo in se v njem znajdejo slepi in slabovidni, gibalno ovirani in ljudje z motorično okvaro. Lahko se boste usedli na invalidski voziček in se poskušali prebijati z njim čez ovire, lahko boste hodili z belo palico, lahko se boste naučili tudi prebrati kakšno črko v brajici in si nadeli tudi različna očala in se vsaj za hip postavili v kožo osebe z okvaro vida. Predstavljeni bodo tudi zakonodajni okviri pri zaposlovanju invalidov in spodbude, ki so jih lahko pri tem deležni.

Na delavnice se lahko prijavite preko spletnega obrazca.

V Mariboru pa se lahko 7. oktobra ob 10. uri na URI – Soča, predavalnica (pritličje), Čufarjeva 5, Maribor udeležite izobraževanja, na katerem bodo predstavljeni zakonodajni okviri pri dostopnosti grajenega okolja in informacij, kako pomembno je pri načrtovanju objektov upoštevati različne dokumente in standarde – vse z namenom, da bo dostopanje do grajenega okolja, cest in informacijskih tehnologij za invalide čim večje, da se bodo lahko enakopravno in brez diskriminacije vključevali v družbo.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.