Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Ustvari boljši svet skupaj z Lidlom

V podjetju Lidl Slovenija večino sredstev posvečajo humanitarnim organizacijam in podpirajo številne projekte, ki se trudijo izboljšati svet. Čas epidemije je s sabo prinesel še večje stiske in težave posameznikov. Ker je povpraševanje po pomoči iz dneva v dan večje, je nemogoče priskočiti na pomoč vsem, zato potrebujejo v podjetju nekaj časa za organizacijo in pregled vseh prispelih prošenj. S tem namenom so, za obdobje po epidemiji, pripravili obrazec, kamor lahko vaša organizacija odda prošnjo za donacijo. Prednost bodo imele donacije, ki bodo odražale vrednote in poslanstvo projekta Ustvarimo boljši svet in Lidla Slovenija.

Prošnje za donacije fizičnim (posameznim) osebam žal avtomatsko zavrnejo. Izdelke donirane fizičnim osebam je namreč po slovenski zakonodaji potrebno prijaviti, konec leta pa se posamezniku darovana sredstva štejejo v dohodnino, kar bi negativno vplivalo na posameznikovo finančno situacijo. V podjetju Lidl Slovenija tako večino sredstev posvečajo humanitarnim organizacijam, ki nato neposredno pomagajo posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Prošnje sprejemajo od 1. septembra do 30. septembra 2020, po 20. oktobru pa vas bodo obvestili o odločitvi. Podrobnejše informacije o pravilih in pogojih si preberite TUKAJ.

Odgovori bodo organizacijam posredovani po 20. oktobru 2020. Predaja donacij bo v začetku novembra 2020 (izbrane organizacije obvestijo o dveh možnih terminih). Povabilo za oddajo prošnje za donatorska sredstva je namenjeno za projekte, ki bodo potekali med 26. 10. in 31. 12. 2020.

Lidl Slovenija bo v poslovnem letu 2020 odprl več povabil za oddajo prošenj za donatorska sredstva. Objavljeni bodo na spletni strani boljsisvet.si. Prijavni roki bodo veljali od objave na spletni strani do preklica oziroma do morebitne spremembe teh pravil in pogojev.

Nekaj usmeritev, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi prošenj, so na voljo TUKAJ.
Za dodatna vprašanja se obrnite na naslov: boljsisvet@lidl.si.

Vir: boljsi-svet.si