Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Uporaba programske opreme in storitev v nevladnih organizacijah

V okviru projekta Na-prostem.si vabijo k izpolnjevanju anketnega vprašalnika za zaposlene, sodelavce in prostovoljce v nevladnih organizacijah, ki pri svojem delu uporabljate digitalna orodja.

Namen vprašalnika je ugotoviti stanje na področju:

  • uporabe računalniških programov in storitev (tako plačljivih kot prosto dostopnih) pri delovanju in poslovanju nevladnih organizacij ter
  • odnos nevladnih organizacij do odprtokodnega (prostega) programja* in storitev ter pogoje in potrebe v povezavi z njihovo uporabo.

Anketni vprašalnik je dostopen na povezavi https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ProstoprogramjeNVO.

Tovrstna analiza stanja in potreb za uporabo prostega programja in storitev v Sloveniji še ni bila izvedena. Zato bodo njeni rezultati pomembno prispevali k boljšemu razumevanju odnosa do in poznavanja odprtokodnega programja in storitev s strani nevladnih organizacij.

Rezultati analize bodo podlaga za razvoj digitalne storitve za informiranje in uporabo odprtokodnega programja in storitev ter brezplačnih izobraževanj za nevladne organizacije v okviru projekta Na-prostem.si.

Rezultati analize bodo objavljeni na spletni strani projekta Na-prostem.si in Mreže NVO-VID oz. vam bodo posredovani na vaš e-naslov, ki ga boste navedli v spletnem vprašalniku.

Več o projektu »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«, ki je bil izbran na »Javnem razpisu za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023« Ministrstva za javno upravo, lahko preberete na tej povezavi.

Projekt izvajajo članice Mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (Mreža NVO-VID): Beletrina, Društvo Rampa, Društvo Ljudmila in Zavod INePA v sodelovanju z Društvom Duh časa, Društvom Lugos in Studijem 12.