Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Odpade! Transparentnost lokalnih volitev in občin

Obvestilo 26.1.2024: Zaradi premajhnega števila zainteresiranih udeležencev smo delavnico bili primorani odpovedati.

Vabimo vas na delavnico, ki jo soorganiziramo v sodelovanju z International Transparency Slovenija.

Na delavnici bodo predstavili novo poročilo društva Transparency International Slovenija, ki je nastalo v sklopu projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022, in se osredotoča na opazovanje izvajanja lokalnih volitev v 13 občinah (Ajdovščina, Celje, Dornava, Ilirska Bistrica, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Polzela, Sveti Jurij ob Ščavnici, Vipava).

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 29. januarja 2024 v prostorih LRF za Pomurje. Izvedena bo v dopoldanskem ali popoldanskem terminu, odvisno od večjega interesa potencialnih udeležencev.

Predstavljena bo metodologija za pregled financiranja volilnih kampanj kandidatk in kandidatov, stanja vključenosti žensk v lokalno politiko ter spoštovanja ustavnega načela enakosti volilne pravice na lokalni ravni.

V nadaljevanju bomo z udeleženci aktivno sodelovali in skupaj naredili pregled vaše občine in/ali vašega kandidata. Da bomo lahko skupaj resnično poglobljeno raziskali področja, kjer je mogoče še dodatno okrepiti transparentnost, vas vabimo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

S pomočjo raznolikih perspektiv in izkušenj udeležencev bomo skupaj oblikovali celovit vpogled v potencialne izboljšave ter si prizadevali za učinkovitejše in odprte občine v regiji.

Metodologije želimo prenesti na lokalno raven, zato vljudno vabimo predvsem nevladne organizacije, lokalne novinarje in medije, mlade ter drugo zainteresirano javnost k udeležbi na regionalni delavnici.

Pridružite se nam pri konstruktivnem procesu oblikovanja trajnostnih sprememb v lokalni upravi.

Prijave sprejemamo najkasneje do petka, 26. januarja 2024.

Za morebitna vsebinska vprašanja se lahko obrnete na info@transparency.si, za vprašanja glede prijave in logističnih zadev pa na matejka@lrf-pomurje.si.

Udeležba je brezplačna.

Vabljeni!

Osebne podatke, oddane ob prijavnici bomo uporabili za potrebe organizacije delavnice
(da vam posredujemo evalvacijski vprašalnik, gradivo ali odgovore na dodatna vprašanja).

Delavnico soorganizira Regionalno stičišče NVO Pomurja (LRF za Pomurje) v sodelovanju s Transparency International Slovenija.


Kontakt

Ustanova lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje
Martjanci 36
9221 Martjanci
Slovenija

T: +386 2 538 13 54
E: info@lrf-pomurje.si

Zemljevid

Postani naš član

Sledi nam na socialnih omrežjih

 

About us

Arhivska spletna stran

Stare vsebine se nahajajo na arhiv.lrf-pomurje.si

Izdelavo spletne strani so omogočili