Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Sodelujte pri pripravi razvojnega programa za Pomurje!

Bliža se konec finančne perspektive 2014-2020, zato se je že začel postopek programiranja novega Regionalnega razvojnega programa Pomurja  za naslednjo perspektivo 2021-2027. Zelo pomembno je, da se tudi nevladne organizacije aktivno vključujemo v njegovo pripravo, zato vas vabimo, da se udeležite premišljevalnic:

  • O potencialih in priložnostih prehoda v krožno gospodarstvo v Pomurju, ki bo v petek,                     9. novembra 2018 v Bistri hiši v Martjancih 36, s pričetkom ob 9.00.

Program premišljevalnice:

–          povzetek uvodnega srečanja in kratka razlaga koncepta krožnega gospodarstva

–          oris temeljnih prostorskih, okoljskih, gospodarskih in družbenih izhodišč regije

–          razprava o prioritetni osi »narava – podeželje – hrana – turizem« kot temelju vpeljave krožnega modela gospodarstva v Pomurju

  • O demografskih značilnostih Pomurja v povezavi z gospodarstvom in šolstvom, ki bo v sredo,    21. novembra 2018 ob 9. uri v Mladinskem centru Gornja Radgona, Trg svobode 15.

Vsebina delavnice bo obsegala tematike bega možganov, izobrazbene ravni v Pomurju, vloga šolstva, položaj delavcev, brezposelnost ter medsebojna prepletenost omenjenih vplivov na socialne učinke.

Verjamemo, da lahko na omenjene teme prispevate tudi lastne vsebinske poudarke, zato vas vabimo, da se delavnice udeležite in svojo prisotnost potrdite na e-naslov: info@pora-gr.si do 20. novembra.

Pridite, delite svoje izkušnje in ideje ter prispevajte k ustvarjanju razvojnega koncepta za prihodnost Pomurja!