Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Razpis za soustvarjanje evropskega leta mladih

Razpis je namenjen obeležitvi evropskega leta mladih, ki ga je razglasila in uradno sprejela Evropska komisija z namenom poklona mladim, njihovi požrtvovalnosti in izkazani solidarnosti v težkih časih, ki jih je povzročila pandemija.

Vsebina in namen razpisa ter finančna sredstva, ki so na voljo za organizacijo dogodkov in delavnic v okviru Mreže vzornikov, ostajajo isti kot pri razpisu, ki je bil objavljen v aprilu, spreminja pa se termin predvidene izvedbe dogodkov, ki je sedaj celoten mesec september, rok za prijavo na razpis pa je 22. julij 2022.

Dogodki, ki jih želite organizirati, naj zasledujejo naslednje cilje:

  • aktivno vključevanje mladih pri snovanju in/ali izvedbi aktivnosti;
  • aktivno državljanstvo mladih (vključno z mladimi z manj priložnostmi);
  • promocija mednarodnih priložnosti za mlade (s poudarkom na programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota);
  • prispevanje k zelenemu in digitalnemu prehodu;
  • mobilizacija posameznikov pri nudenju podpore in izkazovanju solidarnosti Ukrajini.

Pri izbiri formata aktivnosti, ki bi jo radi sami zasnovali, imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, … Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi in zasleduje zgoraj naštete cilje, ki so neposredno povezani s cilji evropskega leta mladih.

Razpis je namenjen neformalnim skupinam mladim (pod okriljem organizacije), mladinskim centrom, lokalnim mladinskim svetom in mladinskim organizacijam.

Skupna vrednost razpisa je 20.000 €. MOVIT bo sofinanciral:
– največ 25 dogodkov v lastni režiji v višini 500 eur za dogodek
– največ 25 delavnic v okviru mreže vzronikov v všini 100 eur na delavnico.

Celotno besedilo razpisa si lahko ogledate tukaj:

 

razpis_Evropsko leto mladih