Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Prostovoljske organizacije vabljene na regijski obisk Slovenske filantropije

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva organizira REGIJSKI OBISK, ki bo potekal 16. in 17. marca 2023 v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota in Hiše Sadeži družbe Murska Sobota.

Vabijo prostovoljske organizacije, da se jim pridružite!

Slovenska filantropija izvaja regijske obiske, da se tako neposredno in na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želijo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Namen regijskih obiskov je promocija kakovostnega prostovoljstva, izobraževanje ter krepitev in povezovanje prostovoljskih organizacij v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva.

Zakaj se pridružiti?

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

Kaj vam ponujajo na regijskem obisku?

  1. Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  2. Informacije in odgovore na vprašanja, ki jih imate o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).
  3. Seznanitev z načini pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo ter o načinih promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij).
  4. S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne aplikacije za vodenje evidenc, kar vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.
  5. Individualne svetovalne ure.
  6. Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

Kje in kdaj?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v četrtek, 16.  marca 2023 ob 16. uri v prostorih  Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota),  naslednji dan pa se dobimo v prostorih Hiše Sadeži družbe Murska Sobota (Ulica Štefana Kovača 20, 9000 Murska Sobota) ob 9. uri (točen program najdete v priloženem vabilu).

Prijava

Prijavnico vam pošiljamo v priponki. Pošljite jo na e-naslov slovenska@filantropija.org ali po pošti na naš naslov do petka, 10. marca 2023.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Prijavnica_regijski obisk_Murska Sobota_16. in 17.3.2023

Vabilo in program_regijski obisk_Murska Sobota_16. in 17.3.2023