Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Prijava akcije na Dan za spremembe – 6. april 2019

Slovenska filantropija vabi nevladne organizacije, javne zavode, občine in podjetja, da v okviru 10. Dneva za spremembe v svojem kraju organizirate skupnostne akcije, ki bodo namenjene odpravljanju diskriminacije.

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjajo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Več kot 100.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje.

V okviru že 10. Dneva za spremembe vas Slovenska filantropija vabi, da organizirate akcije, ki bodo namenjene odpravljanju diskriminacije. Akcijo, ki jo boste izvedli v soboto, 6. aprila 2019, prijavite preko spletnega obrazca prijava akcije na Dan za spremembe. Zadnji rok za spletno prijavo je 15. marec 2019.

Več informacij o akciji Dan za spremembe najdete tukaj.