Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Preverite kdo je upravičen do 0,5% dohodnine

Vlada je potrdila seznam upravičencev do donacij 0,5 odstotka dohodnine za leto 2020. V skladu z Zakonom o dohodnini so na seznamu vse nevladne organizacije, ki so pogoje za uvrstitev na seznam izpolnile najkasneje 31. decembra 2019.

V letu 2019 je bilo iz naslova donacij upravičenih 5.554 organizacij (NVO, politične stranke, reprezentativni sindikati, ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti ),ki so skupaj prejele 5,5 milijona evrov. Tukaj lahko najdete objavljen seznam organizacij in donacij.

Kot nevladna organizacija lahko prejmete donacijo, če imate status v javnem interesu. Pridobite ga, če je vaše delovanje splošno koristno, podeljujejo pa ga resorna ministrstva. Vsako ima svoje pogoje, nekaj jih je zbranih TUKAJ.

Če bi želeli pridobiti status nevladne organizacijee v javnem ineteresu in potrebujete pomoč pri pripravi vloge, se lahko obrnete na Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja:

matejka@lrf-pomurje.si 

02 538 13 54

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine. Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda:
• elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
• osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

V kolikor bi želeli del dohodnine nameniti kateri izmed organizacij, to lahko storite tukaj.