Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Potujoča Akademija Kreativnega Turizma – poziv partnerjem

Potujoča Akademija Kreativnega Turizma vabi k sodelovanju lokalne partnerje, društva, lokalne skupnosti in posameznike iz Vzhodne regije

Iščete specifična inovativna znanja s področja turizma in kreativnosti, ki bi vam nudila odgovore za post-Covid situacijo v turizmu in n ki bi podprla predvsem manjše ponudnike, lokalne obrtnike ter ustvarjalce? Želite razviti turistične produkte, ki črpajo iz lokalne dediščine, jih izvajajo prebivalci sami in ki nagovarjajo družine, manjše skupine in posameznike? 

Rajzefiber vas v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi, da pristopite kot partnerji k P.A.K.T.- u  (Potujoči akademiji kreativnega turizma), ki je lani nastala ravno zaradi nuje po razvoju trajnostnih, prilagodljivih produktov in storitev v turizmu, letos nadaljuje s polnim zagonom! 

Načrtujejo

  • 6 laboratorijev v in za Vzhodno regijo

  • sondiranje potreb deležnikov tega področja,

  • organizacijo mesečnih srečanj nastale skupnosti,

  • edinstveno strokovno pomoč pri razvoju in plasiranju produktov izbranim udeležencem,

  • pomembno nadgradnjo on-line baze podatkov vsebin, akterjev in znanj s področja kreativnega turizma Vzhodne regije.

V ta namen trenutno iščejo zainteresirane lokalne partnerje iz večjih in manjših občin Podravja in Pomurja za sodelovanje pri izvedbi laboratorijev, srečanj mreže na temo Kreativni turizem in vzpostavljanju mreže kreativnega turizma.

Sondiranje je že v teku, prvi laboratoriji in srečanja se bodo pričeli v marcu in bodo zaradi trenutne situacije in omejitev zaenkrat potekali online, kasneje pa načrtujejo tudi izvedbe v živo. Vsa izobraževanja v sklopu Potujoče akademije kreativnega turizma so za udeležence brezplačna.

Projekt P.A.K.T. je del partnerske mreže Platforme Centra za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

S projektom so pokriti vsi stroški mentorjev, predavateljev, fasilitatorjev, vodenja in koordinacije vseh laboratorijev in mesečnih srečanj, vzpostavitve, vzdrževanja in polnjenja online baze podatkov ter foto in video dokumentacije. Lokalni partnerji poskrbijo le za:

– pomoč pri identifikaciji lokalnih akterjev

– pomoč pri sondiranju potreb

– prostor in tehniko za izvedbo laboratorijev in srečanj v živo

– zakusko za lačne glave udeležencev laboratorija v živo.

Če ste zainteresirani, prosimo pošljite ponudbo z utemeljitvijo, zakaj bi želeli postati partner (npr. kratek opis izzivov lokalnih deležnikov, vaše videnje partnerstva, zakaj prav vi in prav zdaj?), katere deležnike (področje dela, geografsko področje) in katere izzive želite s tem nagovoriti na katja@rajzefiber.si najkasneje do 28.2.2020.

 

Več info:

https://www.rajzefiber.si/slo/poziv-partnerjem-2021 

 

Vabljeni tudi k izpolnitvi vprašalnika o lokalnih potrebah na področju kreativnega turizma. Dostop tukaj.