Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Pokažimo, kako ljudem pomagamo v času epidemije!

Leto 2020 bodo resda zaznamovali virus covid-19 in krize, ki jih je povzročil, pa vendar je to tudi leto, ki si ga bomo zapomnili po solidarnosti. Brez srčnosti in požrtvovalnosti nevladnic in nevladnikov, ki v času epidemije prostovoljno pomagajo v bolnišnicah širom Slovenije, ki skrbijo, da otroci s subvencionirano prehrano tudi med poukom na daljavo dobijo topel obrok, ki usposabljajo računalnike za socialno ogrožene, in ki urejajo zatočišča tistim, ki nimajo svojega doma, če naštejemo le nekaj primerov, bi bile posledice krize še večje.

Prav je, da za to izve čim več ljudi.

V tednu človekovih pravic želimo zato objaviti video s konkretnimi številkami in podatki o tem, kako so nevladne organizacije pomagale ljudem v času koronakrize.

CNVOS vas vabi k sodelovanju: sporočite jim, kako je vaša organizacija pomagala pri blaženju posledic krize. Koliko ljudem ste na primer o premagovanju depresije v času lockdowna svetovali po telefonu? Koliko brezdomkam in brezdomcem ste uredili toplo posteljo? Koliko medicinskih sester, zdravnic in zdravnikov ste peljali na delo? Koliko otrokom ste nudili pomoč pri učenju med šolanjem na daljavo?

Poleg podatkov želijo v video vključiti tudi vaše fotografije in videoposnetke s terena. Prepričani so, da so vaši telefoni zakladnice takšnih dokumentov časa.

Da bodo lahko pripravili kakovosten prispevek, vas prosijo, da jim informacije, fotografije in videoposnetke posredujete na pr@cnvos.si do ponedeljka, 30. novembra. Na ta naslov sprejemajo seveda tudi morebitna dodatna vprašanja.

Njihov poziv lahko delite tudi z drugimi nevladnimi organizacijami:
https://www.cnvos.si/novice/2656/pokazimo-kako-ljudem-pomagamo-v-casu-epidemije/