Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Online usposabljanja za nevladne organizacije

V mesecu maju lahko izkoristite številna brezplačna usposabljanja za nevladne organizacije, ki jih za vas organiziramo podporne organizacije.

Učinkovita (spletna) komunikacija

Jutri bo potekal še 3. webinar na temo učinkovite (spletne) komunikacije, ki ga vodi Simon Legen. Če bi si želeli ogledati prva dva webinarja ali se udeležiti jutrišnjega, nam to sporočite na matejka@lrf-pomurje.si. Udeleženim / prijavljenim NVO iz Pomurja bomo nudili tudi možnost brezplačnega individualnega mentoriranja.

Organizira: LRF za Pomurje
Lokacija: online
Izvedba: ogled možen prijavljenim udeležencem
Status: brezplačna udeležba

Storytelling za nevladne organizacije

V nevladnih organizacijah se vsak dan zgodi veliko izjemnih in iskrenih zgodb, ki pa dostikrat ostanejo spregledane ali o(b)stanejo zgolj med člani društva. Svojo organizacijo javnosti najbolje lahko predstavimi preko dobre zgodbe.

Prijava na dogodek je obvezna!  Prijava >>

Na 3-urni delavnici boste spoznavali, kako in zakaj je dobro in koristno o svoji dejavnostiprogramih in projektih pripovedovati skozi zgodbe – tako medijem, donatorjem, odločevalcem, prostovoljcem kot širši javnosti.

Delavnico bo vodil Uroš Bonšek, komunikator s 14-letnimi izkušnjami v javnem in nevladnem sektorju ter gospodarstvu. Za sabo ima mnogo uspešnih promocij kulturnih dogodkov, nevladniških zagovorniških akcij ter medijskih projektov. Je tudi avtor priročnika Storytelling za nevladne organizacije. Delavnica bo izvedena preko spleta, o spletnem orodju in natančnem poteku delavnice boste vsi prijavljeni obveščeni preko elektronske pošte. Prijave na delavnico so zaradi načina izvedbe obvezne.

Organizira: BOREO
Lokacija: online
Izvedba: 7.5.2020 ob 17. uri
Status: brezplačna udeležba

Kako do uspešne prijave na razpis

Se tudi vi sprašujete kje najti primeren razpis za vašo organizacijo in kaj je tisto kar prispeva k uspešni prijavi? Še vedno se lahko pridružite in si ogledate sklop štirih on-line predavanj, ki vam bodo pomagali pri pripravi prijav na razpis. Delavnico izvaja Veronika Vodlan iz CNVOS. Prijave so možne še do torka, 5. 5. 2020, ko bodo objavili zadnje predavanje. Ogled vseh 4. sklopov bo prijavljenim omogočen do 15. 5. 2020.

Organizira: Regionalni center NVO
Lokacija: online
Izvedba: ogled možen do 15. 5. 2020
Status: brezplačna udeležba

Priprava vloge na javni poziv

Tematika bo obsegala teoretične osnove projekta, načrtovanje in priprava projekta, priprava vloge za javni poziv ter na kaj vse je potrebno paziti ob samem izvajanju projekta. Zaradi obsežne tematike bo izobraževanje izpeljano v obliki štirih delavnic, ki se bodo odvile v aprilu in maju 2020.

1. delavnica: PRIPRAVA PROJEKTA – teoretične osnove
četrtek, 23. 4. 2020 ob 11. uri

2. delavnica: PRIPRAVA PROJEKTA – praktično delo
četrtek, 7. 5. 2020 ob 11. uri

3. delavnica: PRIPRAVA VLOGE ZA JAVNI POZIV – praktični primer načrtovanja projekta
četrtek, 21. 5. 2020 ob 11. uri

4. delavnica: IZVEDBA PROJEKTA – praktični nasveti
četrtek, 28. 5. 2020 ob 11. uri

Več o posamezni delavnici najdete na posamezni povezavi do delavnice. Priporočamo vam, da se udeležite vseh štirih delavnic, kar vam bo omogočilo celosten pogled na prijavljanje in izvajanje projektov.

Delavnice se bodo odvile v spletni aplikaciji ZOOM, ob prijavi boste prejeli tudi navodila za uporabo aplikacije ter povezavo do posamezne delavnice.

PRIJAVE: info@korociv.si

Organizira: KOROCIV
Lokacija: online
Izvedba: 7.5.2020 ob 11. uri (2. delavnica), 21.5.2020 ob 11. uri (3. delavnica), 28.5.2020 ob 11. uri (4. delavnica)
Status: brezplačna udeležba

Zbiranje sredstev za NVO

– 5. 5. 2020 ob 18.00: Predpogoji za razvoj fundraisinga
– 8. 5. 2020 ob 18.00: Orodja fundraisinga, s katerimi nagovarjamo posameznike
– 12.5. 2020 ob 18.00: Orodja fundraisinga, s katerimi dosegamo podjetja
Sklop treh webinarjev na temo zbiranja sredstev v nevladnih organizacijah bo izvedla Livija Rojc Štremfelj, magistra menedžmenta neprofitnih organizacij, certificirana vodja zbiranja sredstev pri mednarodni organizaciji CFRE International in delegatka za Slovenijo v European Fundraising Association ter izkušena nevladnica.

Organizira: Zavod Tri
Lokacija: online
Izvedba: 5., 8. in 12. 5. 2020
Status: brezplačna udeležba

Uvodno e-izobraževanje za prostovoljce

Usposobite svoje prostovoljce za delo na terenu z uporabniki. Ker je na terenu ogromno prostovoljcev, ki že pomagajo ali pa bi radi ponudili pomoč tistim, ki jo potrebujejo so na Slovenski filantropiji pripravili usposabljanje za prostovoljce. Tako da bodo ti pred začetkom dela opremljeni z ustreznimi znanji za nudenje pomoči. Različni predavatelji na zgoščen način obravnavajo ključne teme: kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi, motivacija prostovoljca, odnos med prostovoljcem in uporabnikom ter delo z ranljivimi skupinami, komunikacija, pravice in odgovornosti prostovoljca, etična načela v prostovoljstvu, prostovoljstvo v praksi.

Organizira: Slovenska filantropija
Lokacija: online
Izvedba: ob prijavi
Status: brezplačna udeležba

Informativna spletna delavnica za prijavitelje na Javni poziv za mikro projekte (hiter odziv)

V pomoč zainteresiranim prijaviteljem bo 14. maja 2020 ob 10. uri izvedena informativna spletna delavnica. Na delavnici se bodo posebej osredotočili na posebnosti tega poziva – kaj pomeni hiter odziv in kakšnih projektov si želimo.

Organizira: projektni konzorcij ACF
Lokacija: online preko zooma
Izvedba: 14.5.2020 ob 10. uri
Status: brezplačna udeležba