Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Katere podporne ukrepe pri financiranju bi podprli?

Pred iztekom 2. kroga kampanje ob lokalnih volitvah, smo kandidatki in kandidatom iz pomurskih občin zastavili tudi vprašanje o tem, kateri podporni ukrepi glede financiranja se jim zdijo smiselni in ali bi katerega od njih podprli tudi sami.

Razumemo, da vsi ukrepi in vizija razvoja občine ni(so) zgolj v rokah izvoljenih županov (in tako je tudi prav). Zato je tudi za nevladne organizacije pomembno, da ves čas sodelujemo z vsemi svetniki in smo proaktivne pri podajanju predlogov ter konstruktivne pri iskanju rešitev. Tudi od nas je namreč odvisno, v kakšnih lokalnih skupnostih bomo živeli.

#vprašanje 6:

Našteti so ukrepi, za katere v regijskem stičišču nevladnih organizacij menimo, da pozitivno vplivajo na razvoj nevladnih organizacij.Kateri izmed njih se vam zdijo najbolj smiselni in za katere menite, da bi  jih lahko realizirali v prihodnosti tudi v vaši občini?

–             Večletno financiranje nevladnih organizacij (2-letni ali večletni razpisi)

–             Pavšalno financiranje (projekt kot pavšal, ne gledajo se posamezni stroški, fokus je na doseženih ciljih)

–             Predfinanciranje projektov

–             Dodatni razpis za večje projekte (npr. financiranje 1-2 večjih programov, ki jih izvajajo nevladne organizacije s strokovnimi kadri)

–             Sofinanciranje lastnega deleža nevladnih organizacij pri večjih EU / LAS projektih

–             Sofinanciranje zaposlovanja v nevladnih organizacijah.