Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Kako bodo bodoči župani poskrbeli za dostopnost otrok na podeželju do programov športa in kulture?

Pred iztekom 2. kroga kampanje ob lokalnih volitvah, smo kandidatki in kandidatom iz pomurskih občin zastavili nekaj vprašanj, ki se vežejo na delovanje nevladnih organizacij in podporo njihovim programom, ki jih izvajajo v posameznih občinah.

Razumemo, da vsi ukrepi in vizija razvoja občine ni(so) zgolj v rokah izvoljenih županov (in tako je tudi prav). Zato je tudi za nevladne organizacije pomembno, da ves čas sodelujemo z vsemi svetniki in smo proaktivne pri podajanju predlogov ter konstruktivne pri iskanju rešitev. Tudi od nas je namreč odvisno, v kakšnih lokalnih skupnostih bomo živeli.

#vprašanje 2

Otroci na podeželju so v marsičem prikrajšani, predvsem kar se tiče dostopnosti do kulturnih storitev, športnih programov ipd. Katere ukrepe boste kot župan uvedli, da bi to problematiko rešili? Npr. boste sofinancirali programe nevladnih organizacij, ki izvajajo tovrstne programe in jih spodbudili k izvajanju v vaši občini? Boste financirali dodatne vsebine v šoli? Boste financirali npr. gledališke abonmaje, treninge otrok ipd.?