Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Izobraževanje za mentorje v e-obliki

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva sporoča, da so v skladu s  ponovnimi ukrepi za zajezitev virusa SARS-CoV-2, ustavili izobraževanja tako za mentorje kot prostovoljce. Izobraževanja bodo v mesecu novembru tako izpeljana v e-obliki.

E–izobraževanje za mentorje je namenjeno vsem mentorjem, ki v organizaciji opravljate delo mentorja ali koordinatorja prostovoljcev in si želite pridobiti osnovna znanja za uspešno opravljanje vašega dela.

Izobraževanje je sestavljeno iz treh zaporednih izobraževanj oziroma sklopov, ki se smiselno nadgrajujejo. Prijava je možna tako na posamezni sklop kot na vse tri zaporedne sklope:

 1. Sklop: Zakon o prostovoljstvu
 2. Sklop: Pridobivanje prostovoljcev
 3. Sklop: Motiviranje in spremljanje prostovoljcev

ZAKON O PROSTOVOLJSTVU

VsebinaNa izobraževanju se boste udeleženci seznanili z Zakonom o prostovoljstvu. Na izobraževanju boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti. Čas pa bo namenjen tudi za vaša vprašanja.

Poglobili se boste v naslednje teme:

 • pojem organiziranega prostovoljstva;
 • načela, ki jih spoštujemo pri vključevanju prostovoljcev;
 • sklepanje dogovora o prostovoljskem delu (oblika, vsebina dogovora);
 • pravice prostovoljcev;
 • povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke;
 • vodenje evidence prostovoljcev;
 • zavarovanja prostovoljcev;
 • prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

Čas izvedbeIzobraževanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM, v petek, 6. novembra 2020 med 10:00 in 12:15. Med izobraževanjem bo 15 minut odmora.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemajo do petka, 30. oktobra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo boste na mail dobili vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.

PRIDOBIVANJE PROSTOVOLJCEV

VsebinaNa izobraževanju boste udeleženci pridobili odgovore na vprašanja kakšnega prostovoljca potrebujete v vaši organizaciji in kako pridobiti primerne prostovoljce.

Poglobili se boste v naslednje teme:

 • kako izdelati profil prostovoljca, ki ga potrebujete v vaši organizaciji;
 • strategija zbiranja prostovoljcev;
 • kako pripravimo dober oglas za prostovoljsko delo.

Čas izvedbeIzobraževanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM, v petek, 13. novembra 2020 med 10:00 in 12:15. Med izobraževanjem bo 15 minut odmora.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemajo do petka, 6. novembra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo boste na mail dobili vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.

MOTIVIRANJE IN SPREMLJANJE PROSTOVOLJCEV

VsebinaNa izobraževanju se boste udeleženci spoznali z zunanjo in notranjo motivacijo pri prostovoljcih ter dobili odgovore na to kaj prostovoljce žene v prostovoljsko delo.

Poglobili se boste v naslednje teme:

 • kateri so zunanji in kateri notranji motivatorji, ki prostovoljce spodbujajo k prostovoljskem delu
 • na kakšne načine vse lahko nagrajujemo prostovoljce in kako so nagrade povezane z motivacijo.

Čas izvedbeIzobraževanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM, v petek, 20. novembra 2020 med 10:00 in 12:15. Med izobraževanjem bo 15 minut odmora.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemajo do petka, 13. novembra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo boste na mail dobili vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.

Prostovoljci se še vedno lahko vključijo v UVODNO E-IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE, ki je namenjeno vsem prostovoljcem, ki se želijo opremiti z ustreznimi znanji pred pričetkom dela. V času epidemije koronavirusa so na Slovenski filantropiji pripravili e-izobraževanje za prostovoljce, ki se ga še vedno lahko udeležite in tako pridobite pomembna znanja pred pričetkom dela.

Različni predavatelji na zgoščen način obravnavajo ključne teme, ki jih sicer obravnavajo na Uvodnem izobraževanju za prostovoljce in so aktualne za vse, ne glede na to, v katero področje prostovoljstva se vključujete.

Izobraževanje traja eno uro in pol, po opravljenem e-izobraževanju imate možnost opraviti tudi preizkus znanja in, če bo uspešno opravljen, boste prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.

Prijava: Vabljeni, da izpolnite spletni obrazec, po prijavi boste na vaš elektronski naslov prejeli dodatna navodila in dostop do spletne vsebine.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva