Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Filmski natečaj Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb

Na Zavodu MEPI – Mednarodno priznanje za mlade vse mlade med 13. in 20. letom starosti vabijo k udeležbi na mladinskem natečaju za kratki film Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb, ki poteka pod okriljem Britanskega veleposlaništva v Ljubljani in pri katerem sodelujeta še British Council in WWF Adria.

Namen natečaja je prikaz škodljivih posledic podnebnih sprememb na lokalno naravno okolje mladih in s tem mladim dati možnost, da pošljejo jasno sporočilo sodelujočim na podnebnem vrhu COP26 v Glasgowu novembra letos, da so podnebne spremembe postale del našega vsakdana in da je napočil skrajni čas za sprejetje ambicioznejših ukrepov v boju za ohranitev našega planeta.

Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

Rok za oddajo kratkih filmov je 10. oktober do 23:59. Na natečaj se lahko prijavite kot posamezniki ali skupina z največ 5 člani, dolžina kratkega filma pa ne sme preseči 3 minut, vključno s končno špico. V filmu naj bodo pri vsebini in vizualni podobi v ospredju prikazi narave, živali in rastlin.

Mladi in mentorji (učitelji, mladinski delavci, …) ste vabljeni k udeležbi na 1. spletnem seminarju v sklopu natečaja, ki bo potekal v ponedeljek, 28. junija, s pričetkom ob 15:00. Seminar bo namenjen predstavitvi razpisnih pogojev in poglobitvi v temo natečaja, ki so torej podnebne spremembe, za kar bodo poskrbeli predstavniki WWF Adria. Prijavite se lahko tukaj najkasneje do nedelje, 27. junija.

Več informacij o nagradah, pogojih natečaja in vsebinah, ki vam bodo v pomoč pri pripravi kratkih filmov, lahko najdete na: www.keepitcool.si.