Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Dobre zgodbe socialnih podjetij iz lokalnega okolja: stojnice, okrogla miza in nove storitve

V okviru operacije Mostovi vas projektni partnerji vabijo na zaključni dogodek, ki bo potekal v petek, 21. julija 2023 s pričetkom ob 15. uri na dvorišču pred grajsko kavarno v RIS Dvorcu Rakičan.

Namen dogodka je predstaviti različne načine vključevanja in integracije ranljivih skupin v svoje delo, razvoj novih storitev ter produktov. Predstavili bodo storitev terapije s konji ter športno-rekreativno jahanje, prav tako pa tudi sonaravni terapevtski vrt, ki je bil urejen na socialni kmetiji Korenika v Šalovcih.

Organizirajo tudi okroglo mizo o socialnem podjetništvu, kjer se bodo z gosti pogovarjali o načelih in aktualnih trendih na področju socialne ekonomije ter skupaj iskali potenciale in konkretne možnosti za razvoj in delovanje socialnih podjetij v Pomurju ter vam predstavili nekaj primerov uspešnih zgodb iz lokalnega okolja.

Gosti okrogle mize bodo:

  • Goran Miloševič iz Eko-socialne kmetije Korenika,
  • Sanja Zelko iz Društva Mozaik,
  • Matej Verbajs iz Zveze paraplegikov Slovenije ter
  • Tomaž Rous iz socialnega podjetja ZRIRAP iz Beltincev.

Vabljeni, da se nam pridružite na dogodku ter z nakupom lokalnih izdelkov na stojnicah podprete dobre zgodbe iz okolja. Na stojnicah boste lahko nakupili izdelke:

  • eko-socialne kmetije Korenika,
  • naravne kozmetike Fajn,
  • eko izdelke socialnega podjetja ZRIRAP,
  • izdelke Društva Pomelaj iz Lendave.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije MOSTOVI (LAS Goričko 2020), ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vodilni partner je Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. Partnerji pri projektu so Mozaik, društvo za socialno vključenost, Pribinovina, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., Bluecam studio, video storitve, turizem in svetovanje, Boštjan Flegar s.p. in Prekmurska godba Bakovci.

Zadnji program - Mostovi, 21.7.2023