Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Digitalna usposabljanja uporabnikov socialnovarstvenih programov

Ministrstvo za javno upravo je v letu 2021 objavilo javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021- 2023, katerega namen je bil:

  • spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev in
  • višja raven usposobljenosti zaposlenih, članov in prostovoljcev v nevladnih in prostovoljskih organizacijah ter njihovih uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Med organizacijami, ki so bile uspešne na razpisu iz naše regije je tudi Društvo Mozaik s projektom “Z digitalno preobrazbo do boljših storitev”, v katerem sodeluje tudi LRF za Pomurje kot pridružen partner.

Namen projekta je optimizacija in digitalizacija delovnih procesov, vzpostavitev komunikacijske platforme za izvajanje dela na daljavo in kontakt med zaposlenimi ter vzpostavitev informacijskega sistema za spremljanje izvajanja aktivnosti. Projekt se zaključuje in izvedenih je bilo veliko usposabljanj za zaposlene, člane društva, prostovoljce in uporabnike programov. Vsebinsko so bila usposabljanja osredotočena na digitalno transformacijo in kibernetsko varnost, večina usposabljanj pa je bilo namenjenih delu z novimi digitaliziranimi delovnimi procesi ter delu z različnimi orodji za delo na daljavo in kontakt med zaposlenimi. Obenem pa se še razvija strategija za popolno digitalno preobrazbo.

Skozi projekt v društvu Mozaik skrbijo za digitalna usposabljanja uporabnikov socialnovarstvenih programov. V Zavetišču za brezdomne osebe Murska Sobota so se seznanjali s pastmi interneta in družbenih omrežij.

Utrinek iz delavnice: