Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Digitalizacija nevladnega sektorja

Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije in Mreža regionalnih stičišč NVO vabita na posvetovalno delavnico DIGITALIZACIJA NEVLADNEGA SEKTORJA, ki bo potekala v petek, 26. marca 2021, od 10.00 do 12.00 preko video konference Zoom.

V času epidemije koronavirusa smo se tudi v nevladnih organizacijah soočili z izzivom, kako v spremenjenih razmerah delovati naprej in zagotoviti svoje storitve uporabnikom. Povečale so se potrebe po delu in komunikaciji na daljavo, ki so za številne nevladne organizacije pomenile nove izzive v povezavi z dostopnostjo, uporabo in razumevanjem digitalnih tehnologij. Marsikje so se razkrile vrzeli v digitalnih kompetencah zaposlenih in prostovoljcev v nevladnem sektorju. Potrebne so bile organizacijske prilagoditve na digitalno poslovanje in delovanje. Po drugi strani smo nevladne organizacije z zbiranjem računalnikov, razvojem podpornih digitalnih orodij in nudenjem
izobraževanj prispevale k boljši e-vključenosti ljudi v obdobju karantene. Evropska unija je postavila t.i. digitalni prehod med nosilne razvojne prioritete. Zato je pomembno, da tudi nevladne organizacije izkoristimo priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija za naše delovanje in razvoj.

S posvetovanjem želimo:

1) Okrepiti zavedanje nevladnih organizacij o pomenu digitalne preobrazbe,

2) Ugotoviti izzive in potrebe nevladnih organizacij pri uporabi digitalnih tehnologij in
pridobivanju digitalnih kompetenc in

3) Na podlagi zbranih mnenj in stališč pripraviti priporočila za digitalizacijo nevladnih organizacij.

Prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik o potrebah nevladnih organizacij v povezavi z digitalnimi tehnologijami. Rezultati vprašalnika bodo vključeni v vsebinski okvir delavnice.

Prosimo za potrditev udeležbe do srede, 24. marca, preko spletnega obrazca.

Informacije: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.