Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

ACF Slovenija: javni poziv za mikro projekte

V okviru programa Active Citizens Fund v Sloveniji je objavljen nov javni poziv za mikro projekte. V okviru poziva lahko nevladne organizacije zaprosijo za »hitra sredstva« (do 5.000 eur) za zagovorniško, pravno, komunikacijsko ali drugo akcijo, ki mora biti izvedena nemudoma.

Glavni namen javnega poziva je podpreti organizacije pri nujnih zagovorniških, pravnih, komunikacijskih in drugih akcijah, ki so načrtovane kot takojšen odziv na različne izzive (npr. pritisk na delovanje, sovražni govor). Ravno tako je namen javnega poziva podpreti aktivnosti, ki so načrtovane kot priložnost (oblikovanje politik ali predpisov) z namenom pozitivnega vplivanja tako na lokalno kot nacionalno raven družbenega delovanja.

Rok za oddajo projektnih predlogov: ne prej kot 3. 4. 2023 in do porabe sredstev.

Upravičeni prijavitelji: Upravičeni prijavitelji so nevladne organizacije (NVO), ki na dan oddaje svoje projektne prijave izpolnjujejo pogoje določene v 2. členu Zakona o nevladnih organizacijah (Uradni list RS, št. 21 /18), in ki izpolnjujejo pogoje, navedene v Priročniku za upravljalce skladov ACF. – glej razpisno dokumentacijo.
Trajanje projekta: največ 6 mesecev. Znesek financiranja od 1.000 do 5.000 evrov. Maksimalni delež donacije na projekt: 100 % vseh upravičenih stroškov projekta.
Več informacij in razpisno dokumentacijo najdete tukaj.
Na kratko o tem, kakšne mikro projekte lahko prijavite:
Oglejte si informativno delavnico: