Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

3. konferenca: Skupna kmetijska politika Evropske unije 2023-2027

Televizija IDEA vas vabi na 3. konferenco Zdravje v naših rokah, ki bo potekala v sredo, 28. februarja 2024 ob 09:00, v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti. 

Zbrane bo nagovorila Mateja Čalušić, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki bo v sklopu konference prvič obiskala regijo.

Nadalje bo Maša Žagar, direktorica Direktorata za kmetijstvo MKGP spregovorila o aktualnih ukrepih Skupne kmetijske politike. Lara Resman iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota bo spregovorila o racionalnem načrtovanju kmetijske proizvodnje, učinkoviti rabi mehanizacije ter razvojnih projektih, s katerimi KGZ pomaga kmetom uvajati novosti v prakso.

Posebno pozornost bodo namenili konstruktivnemu dialogu o protestih kmetov po Evropi, s ciljem razumeti skrbi kmetov in skupaj iskati poti naprej. Vrhunec dogodka bo okrogla miza z naslovom “Povezovanje pridelave in politike: Skupne rešitve za kmetijske izzive“. Razprava bo združila mnenja odločevalcev, kmetov in drugih deležnikov, tudi nevladnih organizacij.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • Maša Žagar, direktorica Direktorata za kmetijstvo, MKGP,
  • Metka Barbarič, vodja javne službe kmetijskega svetovanja KGZ Murska Sobota,
  • Niko Miholič, Panorganix,
  • predstavnik Skupine Panvita,
  • Dejan Jakob, kmetija Jakob Lipovci.

Po okrogli mizi bo sledil ogled inovativne kmetije v Noršincih.

Prostih je 50 mest, prijavite se lahko TUKAJ. Udeležba je brezplačna.

DG_AGRI-konferenca-A5-1

Dogodek poteka v okviru projekta Agri 101 – Informiranje o Skupni kmetijski politiki Evropske Unije. Sofinancira Evropska Unija.