Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

24. nacionalni teden prostovoljstva

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V ta namen bodo potekali po Sloveniji različni dogodki.

Slovesni dan prostovoljstva 

Kdo so Junaki našega časa? Katere občine so Prostovoljstvu prijazne občine? Kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi? Kdo je prejemnica naziva naj mentorica in kdo prejemnik naziva naj mentor prostovoljcev? Katera je najboljša prostovoljska zgodba? In kateri je najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva?

Vse to boste izvedeli 23. maja 2023 v okviru Slovesnega dne prostovoljstva, ki bo ob 13. uri potekal v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Več o prijavah za nazive si preberite tukaj.

Veseli dan prostovoljstva

Sodelavci in prostovoljci Slovenske filantropije vas ponovno vabijo, da se jim pridružite v centru Ljubljane, kjer bomo organizirali Veseli dan prostovoljstva. Potekal bo v četrtek, 25. maja, med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Namen prireditve je predstavitev prostovoljskih organizacij obiskovalcem, zabava in prijetno druženje  prostovoljcev. Se boste pridružili?

Želijo, da bi bil Veseli dan prostovoljstva informativen, pa tudi zabaven in interaktiven. Aktivnosti prostovoljskih organizacij (animacije, uganke in naloge za obiskovalce, nastopi, igre …) se bodo dogajale ob stojnicah na Prešernovem trgu. Razmislite, katera aktivnost bo omogočila, da vas obiskovalci čim bolje spoznajo.

Izpolnite spletno prijavnico, rok prijave je 12. maj 2023.

IMG_8945

Aktivnosti v vaši občini/mestu/kraju

Nacionalni teden prostovoljstva lahko obeležite tudi v svojem kraju s prireditvijo, predstavitvijo prostovoljskih organizacij, okroglo mizo ali kakšnim drugim dogodkom. Na Slovenski filantropiji vam lahko nudijo vsebinsko pomoč in promocijo dogodka. Časopis s prostovoljskimi zgodbami se bo po večjih krajih po državi delil tudi letos.

Spletno prijavo izpolnite do 12. maja 2023.