Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

20. nacionalni teden prostovoljstva od 13. do 19. maja 2019

Slovenska filantropija vabi k soustvarjanju Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo letos potekal med 13. in 19. majem 2019. Namen nacionalnega tedna prostovoljstva je predstavitev in praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij, druženje, povezovanje in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA  (četrtek, 16. maj 2019, Breg – Ljubljana,  med 13. in 17. uro)

Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, na katerem se organizacije iz vse Slovenije, ki vključujejo prostovoljce predstavijo širši javnosti. Dogodek tradicionalno poteka pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana.

Slovenska filantropija si želi, da bi bil Veseli dan prostovoljstva zabaven in interaktiven. Aktivnosti prostovoljskih organizacij (animacije, uganke in naloge za obiskovalce, nastopi, igre,…)  se bodo dogajale ob stojnicah. Letos bo na dogodku izpostavljena tema ODPRAVIMO DISKRIMINACIJO, v duhu katere si boste lahko v Živi knjižnici izposodili žive knjige in tako spoznavali življenja ljudi, ki so družbeno diskriminirani. V nagradni igri Prostolov se bodo lahko obiskovalci postavili v vlogo raziskovalcev in tako rešili  naloge, ki bodo povezane z vsebino prijavljenih organizacij.

Prijavite se tako, da najkasneje do srede, 8.5.2019 izpolnite spletno prijavnico.

AKTIVNOSTI V VAŠEM KRAJU (med 13. in 19. majem po vsej Sloveniji)

Je tudi v vašem kraju razvito prostovoljstvo in ga želite podpreti? Organizirate lahko zanimive lokalne dogodke, kot so predstavitev lokalnih prostovoljskih organizacij, okroglo mizo, skupno druženje ob dobri hrani in igrah in mnoge druge. To je lahko tudi zelo dobra spodbuda za socialno aktivacijo, še posebej mladih, brezposelnih ali starejših, da se na lokalnih dogodkih seznanijo z različnimi možnostmi opravljanja prostovoljskega dela. Nekaj idej za izvedbo akcij v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva najdete tukaj.

Pridružite se Nacionalnemu tednu prostovoljstva in organizirajte dogodek pri vas! Spletno prijavnico izpolnite najkasneje do srede, 8.5.2019.

SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA (torek, 14. maj 2019, Kulturni dom Črna na Koroškem, ob 14. uri)

Kdo so junaki našega časa? Katera mesta so prijazna prostovoljstvu? Kdo so izjemni prostovoljci, zaposleni v javni upravi? Kdo bo prejel naziv Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev? Vse to boste izvedeli v okviru Slovesnega dne prostovoljstva. Gostiteljica prireditve je občina Črna na Koroškem, večkratna prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto. Častno pokroviteljstvo je sprejel predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec, ki bo na prireditvi podelil priznanja.

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na Slovensko filantropijo na email slovenska@filantropija.org ali na telefonsko številko 01 433 40 24.