Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

13. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice

 Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice je edinstvena kulinarično etnološka prireditev, ki obiskovalcem ponuja razstavo in pokušnjo preko 30-tih prekmurskih gibanic proizvajalcev iz celotne Slovenije in prekmurskih šunk domačih ponudnikov. V ponudbi bodo tudi drugi slovenski izdelki z evropsko zaščito ter ekološki izdelki. Na stojnicah bo pestra ponudba kakovostnih domačih prehrambnih izdelkov in mojstrovine prekmurskih rokodelcev.

Za okrepčilo bo poskrbljeno s tradicionalnimi prekmurskimi jedmi, kot so bograč, langaš, dödoli, retaši, posolanke, idinjače in še marsikaj. Inovativni kuharski mojstri bodo pripravljali jedi v skladu s sodobnimi trendi in iz lokalnih sestavin. Seveda pa ne bo manjkalo vrhunskih vin prekmurskih vinarjev.

Celodnevno dogajanje bodo popestrili s prikazom priprave prekmurske gibanice, ki vedno pritegne številne radovedneže. Posebna zanimivost bo tudi nagradna igra za ugotavljanje teže prekmurske šunke, saj tisti, ki ugotovi najbližjo težo dejanski, jo dobi za nagrado. V popoldanskem delu bodo podelili tudi priznanja proizvajalcem prekmurskih gibanic in šunk, ki bodo ocenjene v sklopu festivala.

Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Marko banda in folklorna skupina iz Beltincev, ljudski godci in pevci »Što ma čas«, učenci glasbene šole Beltinci, skupina KAT & The DEDO’s  ter romski glasbeniki Romano glauso.

Festival bo potekal v soboto, 2. septembra 2023 od 10. do 20. ure na Slovenski ulici v Murski Soboti.

FB stran

Festival organizira Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter ob podpori Mestne občine Murska Sobota.