Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Zbirka uporabnih in brezplačnih računalniških programov

Tukaj lahko najdete in si shranite različne računalniške programe, ki so odprtokodni in dostopni brezplačno. Gre za zbirko uporabnih programov, ki so namenjeni lažjemu delovanju nevladnih organizacij.

Sublime Text

Sublime Text je brezplačna napredna beležnica, ki ponuja veliko možnosti. V njem lahko urejate več datotek hkrati, tekst lepo oblikuje in označuje.

Sublime Text

Zoom

Zoom je platforma za videokomunikacijo. Uporabljamo ga lahko za video klice, različne webinarje, deljenje zaslona in druge opcije.

Zoom

Skype

Program omogoča tako glasovno kot tekstovno komunikacijo. Uporablja se lahko kot sredstvo za komunikacijo znotraj podjetja, z doplačilom pa omogoča tudi telefonske klice v GSM in stacionarno omrežje.

Skype

Dropbox

Dropbox omogoča shranjevanje datotek v oblaku, sinhronizacijo med več računalniki, deljenje datotek z drugimi, z brezplačno različico pa je na voljo 2 GB prostora.

Dropbox

Google Drive

Z Google Računom dobite 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ki uporabljaja storitve Drive, Gmail in Foto, da lahko shranjujete datoteke ter varnostno kopirate fotografije in videe.

Google Drive

Google Docs

Z Google Dokumenti lahko pišete in urejate dokumente ter sodelujete pri njihovem ustvarjanju z drugimi ne glede na to, kje ste. Vse to brezplačno.

Google Docs

Google Sheets

Z Google Preglednicami lahko brezplačno ustvarjate in urejate preglednice ter sodelujete pri njihovem ustvarjanju z drugimi ne glede na to, kje ste.

Google Sheets

Google Slides

Z Google Predstavitvami lahko ustvarjate in urejate predstavitve na poljubnem mestu – v telefonu, tabličnem ali namiznem računalniku – tudi brez povezave.

Google Slides

Google Forms

Naredite načrt za kampiranje, upravljajte registracijo za prireditve, hitro ustvarite anketo, zbirajte e-poštne naslove za novice, ustvarite kontrolno nalogo in še veliko drugega.

Google Forms

PDF Converter

S PDF Converterjem lahko kar na spletu pretvorite datoteke v PDF format brezplačno. Le naložite datoteko na splet in potem PDF spet shranite.

PDF Converter

MailChimp

MailChimp omogoča ustvarjanje seznamov strank. Ponuja izdelovanje poljubnih predlog elektronske pošte ter vzpostavljanje marketinških kampanj za masovno pošiljanje elektronske pošte.

MailChimp

Canva

Canva je brezplačna spletna aplikacija za grafično oblikovanje. V svoji zbirki ima ogromno izbiro slik, grafik in pisav, s katerimi lahko ustvarjamo.

Canva

MP3 Converter

Z MP3 Converterjem lahko preprosto pretvorimo videoposnetke iz Youtuba v .mp3 obliko.

MP3 Converter

iMovie

Program za urejanje videoposnetkov. Uporablja se ga lahko pri oblikovanju šolskega videa. S pomočjo ukaza povleci in spusti na zabaven in preprost način ustvarjate videoposnetke.

iMovie (iOS)

Mozilla Firefox

Firefox je brezplačni spletni brskalnik. Spoznajte izdelke, ki z vašimi podatki ravnajo spoštljivo in so zasnovani za zasebnost, kjerkoli na spletu se nahajate.

Mozilla Firefox

Google Chrome

Google Chrome je hiter, preprost in varen brskalnik, ki prinaša prilagojene članke z novicami, hitre povezave do priljubljenih spletnih mest in prenose.

Google Chrome

SETCCE proXSign®

SETCCE proXSign® je zasnovana na povsem novem konceptu in zaradi tehnološke neodvisnosti od sprememb brskalnikov omogoča delovanje v vseh priljubljenih brskalnikih.

SETCCE proXSign®

FreePik

Freepik.com je on-line iskalnik za brezplačne fotografije, ilustracije in vektorje. Slednje lahko mirno uporabite pri spletnih straneh, bannerjih, prezentacijah, revijah in oglaševanju.

FreePik

Viber

Viber je aplikacija, ki uporabnikom omogoča brezplačno klicanje in pošiljanje sporočil. Deluje na mobilnih napravah in na računalnikih ter se lahko uporablja za povezovanje z ljudmi po vsem svetu.

Viber

WhatsApp

WhatsApp je aplikacija za komuniciranje. Omogoča uporabnikom, da si brezplačno izmenjujejo tekstovna sporočila in medijske vsebine z drugimi uporabniki, lokalno in po vsem svetu.

WhatsApp

Telegram

Telegram je eden izmed najbolj priljubljenih hitrih sporočil. Njegov glavni namen ni veliko drugačen od drugih programov - pošiljanje besedilnih, glasovnih, video sporočil, pa tudi datotek.

Telegram

Doodle

Doodle je spletna aplikacija za upravljanje s časom in koordiniranje sestankov. V aplikacijo preprosto vnesemo ustrezen čas za sestanek ter povabljence prosimo, da označijo ustrezni datum.

Doodle

7-zip

7-Zip je brezplačni odprtokodni program, namenjen arhiviranju in stiskanju datotek.

7-zip

Adobe Acrobat Reader DC

Program Adobe Acrobat Reader DC je brezplačen, zaupanja vreden globalni standard za ogled, tiskanje in podpisovanje, deljenje dokumentov PDF ter označevanje dokumentov PDF s pripombami.

Adobe Acrobat

GIMP

GIMP je prosto dostopen odprtokodni računalniški program za urejanje rastrske grafike. Podprto ima tudi nekaj možnosti za delo z vektorsko grafiko.

GIMP

GNUCASH

Celovit pripomoček za vodenje osebnih in korporativnih financ.

GNUCASH

Thunderbird

Enostaven in stabilen e-poštni odjemalec z vrsto funkcionalnosti in možnostjo dodatne razširitve (plug-ins, add-ons).

Thunderbird

uTorrent

utorrent je eden najboljših odjemalcev za storitev bit-torrent, eno najhitrejšhih ter najbolj zanesljivih metod prenosa raznih datotek s spleta.

uTorrent

Trello

Z aplikacijo Trello lahko v vsakem trenutku preverite, v kateri fazi je projekt ali določena dejavnost, delegirate naloge in načrtujete aktivnosti.

Trello

Prezi

Prezi vam omogočila še boljše in zanimivejše prezentacije seminarskih nalog ali skupinskega dela. Z njo boste lahko pripravili drugačno predstavitev z manj besedila in več inovativnosti.

Prezi