Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Razpis Veter v laseh 2019

Nosilec: Športna unija Slovenije – zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo
Datum objave razpisa: 20.2.2019
Rok za prijavo na razpis:

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom S športom proti zasvojenosti odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje.

V projekt se v 2019 lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, katere del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin in/ali
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike, katerega del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin.

Predviden sklad za izvajalce znaša 25.000 EUR, sestavljajo ga materialna in finančna sredstva. Sredstva bodo na voljo do porabe sklada. Sofinanciranje bo izvedeno zgolj ob pravilni in pravočasni prijavi dogodka ter izpolnitvi vseh dolžnosti izvajalca.

Razpis traja od 20.2.2019 do 31.10.2019. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Več informacij je na voljo v RAZPISU.

Za vse dodatne informacije se obrnite na koordinatorja Aleša Ošljaka (vetervlaseh@sportna-unija.si, 031 319 883).

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.