Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Javni poziv za hitre projekte

Nosilec: Open Society Initiative za Evropo v okviru Open Society Foundations.
Datum objave razpisa: 1.7.2021
Rok za prijavo na razpis:

Koncept hitrih projektov ste lahko slovenske nevladne organizacije v preteklem letu dodobra spoznale prek razpisa Programa Active Citizens Fund (ACF) v Sloveniji.  Hitra sredstva so nevladnikom na primer pomagala pri kampanji »Samo ja pomeni ja«, s katero je konzorcij nevladnih organizacij odločno stopil na stran žrtev posilstva in dosegel, da je popolni netoleranci do nasilja prikimal tudi zakon. Nevladniški strokovnjaki za informacijsko javnost so v času pandemije, ko se je kibernetski kriminal povečal za več sto odstotkov, s pomočjo hitrih sredstev organizirali kampanjo za ozaveščanje prebivalcev Slovenije o nevarnostih, ki nanje prežijo na spletu. Zanje so zaprosili tudi nevladniki, ki so se s svojim pravnim znanjem postavili v bran mariborskim dijakom, ki so na mirnem shodu zahtevali odprtje šol in bili za to kaznovani.

Višina sredstev na voljo: od 1. 7. 2021 je na voljo 100.000 evrov (znesek posodabljamo dvakrat mesečno po vsaki odločitvi ocenjevalne komisije)

Datum objave poziva: 1. julij 2021

Rok za oddajo projektnih predlogov: od 15. 7. 2021 do porabe sredstev

Zneski financiranja: od 4.000 do 6.000 evrov.

Način financiranja: pavšal (na podlagi finančnega načrta iz prijavnice)

Trajanje projekta: najmanj 1 in največ 6 mesecev.

Organizacija ima lahko istočasno samo eno aktualno prijavo (v fazi ocenjevanja ali izvedbe). Ko projekt zaključi oziroma dobi obvestilo o zavrnitvi, lahko prijavi novega. Omejitev glede števila projektov, v katerih je organizacija partnerica, ni.

Izbor projektov bo potekal dvakrat mesečno. Odločitve bodo praviloma sprejete v 14 dneh.

Novi razpis za hitre projekte je omogočil drug financer: Open Society Initiative za Evropo v okviru Open Society Foundations.

Vse informacije o razpisu, razpisna dokumentacija in odgovore na pogosta vprašanja so objavljeni TUKAJ.

13. julija ob 10.00 bo prek spleta organizirana informativna delavnica o javnem pozivu in izpolnjevanju projektne prijave.

Rezervirajte si mesto.