Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2019

Nosilec: Ministrstvo za javno upravo
Datum objave razpisa: 28.2.2020
Rok za prijavo na razpis:

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je objavil Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2019. 

Predmet javnega poziva je uveljavitev pravice do predlaganja kandidatk/kandidatov  za Nagrado oziroma Priznanje Republike Slovenije na področju prostovoljstva za leto 2019 kot najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja. Kandidati so lahko prostovoljci/prostovoljke in prostovoljske organizacije.

Nagrada zaslužnemu prostovoljcu se podeli za življenjsko delo, če se je s svojim prostovoljskim delom izjemno uveljavil in z njim trajno prispeval k razvoju prostovoljstva in družbeni blaginji v Republike Slovenije ali za enkraten izjemen dosežek, če ima ta izjemen vpliv na področju prostovoljstva.

Nagrada zaslužni prostovoljski organizaciji se podeli organizaciji, če je s svojim delom dosegla izjemne in trajne dosežke na področju prostovoljstva na območju Republike Slovenije v časovnem obdobju daljšem od 20 let.

Priznanje se podeli za pomembne dosežke prostovoljcev in prostovoljskih organizacij v obdobju zadnjih petih let.

Kandidati za nagrado ali priznanje ne smejo predlagati sami sebe. Kandidate za nagrado in priznanje lahko predlagajo fizične in pravne osebe.

Rok za oddajo predlogov je 30.3.2020 do 12. ure. Predlog predlagatelji pošljejo priporočeno ali vložijo osebno v zaprti ovojnici na naslov:

Ministrstvo za javno upravo

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva

Tržaška 21

1000 Ljubljana

S pripisom »Javni poziv k predlaganju kandidatov za nagrado oziroma priznanja na področju prostovoljstva za leto 2019, št.  zadeve 093-15/2020 – NE ODPIRAJ!«.

Več informacij o javnem pozivu najdete tukaj.